Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POMIDOROWO-PAPRYKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
pomidory krojone z puszki
papryka czerwona
cebula
czosnek
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POMIDOROWO-PAPRYKOWA

Fileta pokroić w kostkę, podmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w pióra cebuę z czosnkiem. Chwilę razem podsmażać i podlać wodą, dodać kostkę rosołową i pokrojoną świeżą paprykę. Następnie wrzucić pomidory, gotować aż wszystko zmięknie. Doprawić, dodając w końcowej fazie curry. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 07.11.2011 19:16
mniam mniam :)
Natalia37
Natalia37 07.11.2011 19:15
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak