Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny sos do kaszy z tłuszczu od zrazików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 250 ml
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz 300 (z mięsa)
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny sos do kaszy z tłuszczu od zrazików

Z pozostałego po smażeniu zrazów tłuszczu sporządzamy pyszny sos! Mąkę dokładnie rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, pozostałą dodajemy do tłuszczu. Zawiesinę z mąki dodajemy do tłuszczu, doprawiamy solą, pieprzem, kminkiem oraz przyprawą do dań Kucharek. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dekorujemy świeżą zieleniną, polewamy kaszę jeczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.01.2012 10:48
smaczny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak