Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Wiedeński w prażonych migdałach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 1 kg
cukier 1 i 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 i 1/2 szklanki
jaja 6 sztuk
bakalie do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 100 gram
olejek waniliowy do smaku
płatki migdałowe 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Wiedeński w prażonych migdałach

Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy masło, olejek waniliowy i mieszamy dalej. Następnie dodajemy ser, a na koniec zmieszane mąki oraz proszek do pieczenia.
Tak przygotowaną masę delikatnie mieszamy z białkami i bakaliami.

Okrągłą tortownicę smarujemy margaryną i wysypujemy migdałami.

Wlewamy masę serową i wkładamy do piekarnika.

Pieczemy ok godziny na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 09.11.2011 19:54
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak