Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki, rzodkiewek i surimi z sosem z chutneya mango

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół szt
rzodkiewki 1 pęczek
surimi 200 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
chutney mango 1 łyżka
oliwa 3 łyzki
ocet sherry 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki, rzodkiewek i surimi z sosem z chutneya mango

Kapustę drobno szatkujemy, oprószamy sola i odstawiamy.
W tym czasie rzodkiewki kroimy w plasterki a surimi w kawałki. Dodajemy do kapusty.
Przygotowujemy sos.
Do słoiczka wlewamy oliwe, ocet i dodajemy chutney oraz zioła i pieprz. Zakręcamy, i intensywnie potrząsamy słoikiem az składniki połączą się.
Sosem polewamy surówke i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.12.2011 19:32
dziękuję
malcik111 28.12.2011 13:33
wow bardzo ciekawe
dorota20w 07.11.2011 18:14
polecam, mnie surimi uzalezniło :)
gottrina 07.11.2011 16:15
jeszcze nie jadłam surówki z surimi, ciekawa jestem jaki ma smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak