Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z tofu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pół kg
sól
oliwa
tofu 2 paczki
czosnek 2 zabki
jajko 1 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z tofu

Do mąki wsypujemy szczyptę dużą soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

Tofu rozdrabniamy malakserem, mieszamy z jajkiem, przeciśnietym czosnkiem i spora ilością pieprzu.

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 21.11.2011 09:15
dzękuję
lee-aa 20.11.2011 22:21
extra
dorota20w 09.11.2011 15:04
i bardzo smaczne - polecam !
Ewa95 08.11.2011 21:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak