Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 4 szt
marchewka 2 szt
kwas ogórkowy 1,5 szklanki
ogórki kiszone 6 szt
por troszeczkę
oregano szczypta
pieprz do smaku
woda 1 litr
śmietana 12% 5 łyżek
ryż 1 torebka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 6 listków
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

ziemniaki, marchewkę obrać i umyć, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, marchewkę pokroić w plastry, pora umyć i pokroić w półplastry i dać to wszystko do zimnej wody i nastawić na gaz, kiedy warzywa zaczną się gotować wrzucić do nich kostkę oraz ryż.czosnek obrać, umyć i wycisnąć do zupy przez praskę. kiedy warzywa i ryż są już miękkie to kiszone ogórki trzemy na grubych lub małych oczkach i wlewamy razem z kwasem do zupy, przyprawiamy do smaku dodajemy śmietanę aby zabielić zupę i myjemy i kroimy natkę pietruszki i dodajemy do zupy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.11.2011 19:51
uwielbiam
Magula 08.11.2011 09:13
super przepis, napewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak