Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki na winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
pomidory 3 sztuki
mąka 1 łyżka
cebule 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
białe wino 0.5 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki na winie

Pieczarki oczyścić i drobno pokroić, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pognieść widelcem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, włożyć pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek, posypać mąką i lekko zrumienić. Włożyć pomidory, pokruszony listek laurowy, wlać wino, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 8 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak