Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser świezy 40 dag
żółtko jajek 3 sztuki
masło 25 dag
cukier puder 12 dag
wanilia 1 laska
kremówka 250 ml
skórka cytrynowa trochę
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pascha

Utrzeć lub zemleć ser i stale ucierając, dodawać pozostałe składniki w określonej kolejności: masło (małymi porcjami), po jednym żółtku, cukier, wanilię, sól i śmietankę. Gdy masa stanie się jednolita, dodać rodzynki i posiekaną skórkę z cytryny. Masę włożyć do woreczka z muślinu i powiesić w chłodnym miejscu na 10-12 godzin. Przed podaniem przybrać konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak