Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1szt
pomidor 2szt
ogórek kiszony 3szt
kalafior 0,5szt
szczypior 0,5pęczka
jogurt naturalny 2szt
chrzan 3łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Kapustę umyć, oczyścić i pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Ogórki pokroić w plastry. Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie. Przelać zimną wodą i podzielić na różyczki. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać jogurt połączony z chrzanem, ponownie wymieszać, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak