Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DYNIOWA POTRAWKA Z INDYKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 60 dkg
olej
por
groszek mrożony 30 dkg
marchew 2 szt
miąższ z dyni 40 dkg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
bulion 2 szkl
mąka 1 łyżka
Kminek mielony Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DYNIOWA POTRAWKA Z INDYKA

Na oleju zeszklij talarki pora, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu mocno przysmaż drobno pokrojone mięso. Oprósz przyprawami i mąką i zasmaż. Zalej bulionem, i zagotuj. Przełóż do porów. Do składników rondlu dodaj plastry marchewki, duś 20 minut. Dodaj groszek oraz drobno pokrojoną dynię i natkę. Duś jeszcze 10 minut. Przypraw podaj z kaszą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak