Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 25 dag
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
kasza jęczmienna 1/4 szkl
sól
pieprz
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową

Marchew, selera obieramy, myjemy, kroimy w zapałkę.
Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki.
Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy kasze i przyprawy, zalewamy woda i gotujemy 20 min.
Zabielamy śmietaną.
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 10.01.2012 11:32
ja też :)
Ewelina47 10.01.2012 10:50
luwielbiam zupę jarzynową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak