Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 małej główki
marchewka 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 60 dkg
przyprawa uniwersalna wg uznania
bulion 1 kostka
kości schabowe 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
Kości zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Dodać poszatkowaną kapustę, obrane i pokrojone w półplasterki marchewki i pietruszkę, kostki bulionowe i odrobinę soli. Gotować ok. 15 minut.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pieprz. Gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 4 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak