Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa syczuańska
Zupa jest ostra, kwaskowata i daje mocno kopa. I oto własnei w niej chodzi.
rosół | 1 l |
kapusta pekińska | 150 g |
cebulki szalotki | 2 |
mała czerwona papryczka chilli | |
makaron ryżowy | 150 g |
ocet ryżowy | 1 łyżka |
sos sojowy | 1 łyżka |
olej sezamowy | 1-2 łyżeczki |
pieprz | |
zielona część dymki | |
imbir starty | 1 łyżeczka |
sos sojowy | 1 łyżka |
sos ostrygowy | 1 łyżeczka |
olej sezamowy | 1 łyżeczka |
czosnek | 1 ząbek |
mąka | 1/2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: