Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone kapelusze borowika 2 szt
mleko 2% 1 szklanka
zakwas na żur 2 szklanki
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z jajkiem

Wymoczone w mleku (pół na pół z wodą) kapelusze grzybów gotujemy do miękkości. Cedzimy. 2,5 szklanki wywaru łączymy z zakwasem, dodajemy przyprawy, obrany ząbek czosnku, zagotowujemy i trzymamy na ogniu przez klika minut, gdy trzeba lekko doprawiamy. Podajemy z ziemniakami i jajkami przekrojonymi na połówki lub ćwiartki. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 07.06.2012 22:43
bardzo taki lubię, polecam jest naprawdę dobry
Aneta41 07.06.2012 14:08
super
romanrafal
romanrafal 30.05.2012 10:53
bardzo dobry
Margo1 27.03.2012 15:31
pyszniutki
Margo1 27.03.2012 15:31
pyszniutki
Łukasz15 16.03.2012 09:23
smaczny
Katarzyna/kate1980 14.02.2012 21:54
uwielbiam go
Justyna Jussstiii 03.02.2012 09:54
mniam
Elżbieta17 07.01.2012 15:37
pycha:)
ronald88 09.11.2011 08:40
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak