Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne w cieście naleśnikowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 3 szt
mąka pszenna 1,5 szkl
śmietana 12% 1 szkl
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
olej do smażenia
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na małe podłużne kawałki
Krok 1 - Paluszki rybne w cieście naleśnikowym foto
2
Do miski wlać śmietanę, mleko, żółtko, wsypać szczyptę soli i zmiksować. Ciągle miksując wsypać stopniowo mąkę. Dodać sztywno ubitą pianę z białka i delikatnie wymieszać. Kawałeczki ryby zanurzać w cieście
Krok 2 - Paluszki rybne w cieście naleśnikowym foto
3
Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Krok 3 - Paluszki rybne w cieście naleśnikowym foto
4
Tak usmażoną rybę podawać z surówką i ziemniakami.
Krok 4 - Paluszki rybne w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.09.2013 19:04
Smaczne. Na pewno.
Natalia/tubisiek 11.11.2012 20:38
bardzo fajny pomysł, koniecznie wypróbuję :)
mirosława4 08.09.2012 21:12
są pyszne robię podobnie,polecam
Zoso 13.05.2012 22:39
ciekawy przepis
ewa84 14.03.2012 19:41
mniam
ewa84 14.03.2012 19:41
mniam
Seba 06.03.2012 00:32
super
barbara11561 24.01.2012 21:22
pyszne
sylwia / sytofala 07.11.2011 20:03
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak