Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 kg
ziemniaki 4 szt
pomidor 4 szt
tymianek do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
mąka 2 łyżeczki
koperek do smaku
olej 3 łyżki
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pomidorami

Warzywa umyć, osuszyć. Kapustę posiekać. Dymkę pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Koperek posiekać. Dymkę zeszklić na oleju. Dodać kapustę, pomidory, wlać pół szklanki wody, wkruszyć kostkę bulionową.
Gotować 30 min pod przykryciem. Dodać tymianek, koperek, zagęścić mąką. Zagotować, dusić jeszcze 5 minut.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, dodać do kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.11.2011 08:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak