Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko- kwaśna pekińska na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 mała
ogórek 1/2 średni
ogórek kiszony 3 szt
por (biała część) 1/2 szt
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
ocet balsamiczny 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko- kwaśna pekińska na zielono

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy pokrojoną w półtalarki białą część pora.
Krok 1 - Słodko- kwaśna pekińska na zielono foto
2
Surowego ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na 4 i następnie talarki. Kiszone ogórki również kroimy na ćwiartki talarków, dodajemy do pozostałych warzyw.
Krok 2 - Słodko- kwaśna pekińska na zielono foto
3
Wlewamy ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy, dodajemy majonez.
Krok 3 - Słodko- kwaśna pekińska na zielono foto
4
Surówkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Słodko- kwaśna pekińska na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 07.11.2011 18:29
robiłam kiedyś surówke z pekinki z samymi ogórkami kiszonymi i byla bardzo smaczna,wiec ta wersja też mi się podoba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak