Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki duże 8 szt
twarożek 40 dag
śmietana 4 łyżki
szczypiorek usiekany 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
pieprz czerwony do smaku
sóldo smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z farszem

Ziemniaki nakłuć widelcem, owinąć folią i piec w temp. 200 st. ok. godziny. Wyjąć, przekroić wzdłuż, skórkę rozchylić. Wyjąć nieco miąższu, wymieszać z twarożkiem i śmietaną. Masę rozetrzeć z solą, dodać szczypiorek. Nakładać na ziemniaki, przybrać plasterkami czosnku, pieprzem, piórkami zieleniny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak