Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 szt
mąka 4 szt
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier 1,5 szkl
białko 5 szt
cukier 4 łyż
cukier waniliwoy 1 łyż
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 4 łyż
Masa budyniowa:
orzechy mielone 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowe

masło ucieramy dodajemy cukier oraz całe jajka i ucieramy na jednolita masę dodajemy mąką i proszke mieszamy. Pieczemy dwa ciasta. Białka ubijamy z cukrami doajemy do piany orzechy i mieszamy wraz z proszkiemiu mąką. Wykładamy na blachę piec ok 25 min. Ciasto przekładamy dowlnąmase budyniowa ja do masy dodaje żółtka z ciasta orzechowego. Przełozęnie ciasto ucierane, masa ,ciasto orzechowe, masa, ciasto ucierane polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.09.2012 08:56
na pewno smaczne
Karolcia12 06.11.2011 20:24
bardzo dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak