Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola szparagowa konserwowa z kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1/2 kg
mąka 1 łyża
masło 1 łyża
kiełbasa serdelkowa 15 dag
śmietana 1 szklanka
pietruszka 1 łyżka
sól 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 2 jajka

Przepis i sposób przygotowania na: fasola szparagowa konserwowa z kiełbasą

zrobić zasmażkę z mąki i masła w następujący sposób na małej patelni podgrzać suchą mąkę potem dodać do niej masło i ogrzewać na małym półmieniu mieszając aż się zrumieni rozprowadzić zasmażkę zalewą z fasolką przelać do zuęgo garnka włożyć odcedzoną fasolkę dolać trochę zalewy i zgotować do ugotowanej się fasoli włozyć kiełbasę pokrajaną i przyrumieniona na patelni we włosnym tłuszczu oraz posiekane jajka na twardo następnie zestawić garnek z ognia wlać śmietanę i posypać pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak