Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki po śląsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka ziemniaczana 15 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki po śląsku

Obrać ziemniaki i ugotować a nastepnie zmielić na maszynce do mięsa. Potem dodajemy mąkę i sól do smaku. Z ciasta po wyrobieniu formujemy kuleczki. W każdej robimy dziurkę palcem. Gotujemy w osolonej wodzie aż do wypłynięcia kluseczek na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 28.03.2011 08:55
bardzo lubie
romanrafal
romanrafal 23.03.2011 17:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak