Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukslki na zimno w sosie winegret

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselki 1/2 kg
sok z cytryny 1 łyżeczki
oliwa 3 łyżi
pietruszki 1 łyżka
piperz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Brukslki na zimno w sosie winegret

brukselki umyć oczyścić z pożółkłuch listków namoczyć na 20 minut w wodzie a 1 łyżeczką soli w tym czasie zagotować wrzątek wsypać do niego 1 łyżeczką soli i włożyć brukselkę uważając by woda tylko ldwo ją przykrywała gotowa przez 15 minut na małym ogniu gdy jest miękka odcedzić ostudzić i z połączyć soss z cytryny oliwę i posiekaną pietruszkę i przyprawić do smaku i polać brokuły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.02.2012 13:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak