Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka na zimno z majonezem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bruksela 1/2 kg
majonez 2 łyżki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka na zimno z majonezem

brukselki umyć oczyścić z pożółkłuch listków namoczyć na 20 minut w wodzie a 1 łyżeczką soli w tym czasie zagotować wrzątek wsypać do niego 1 łyżeczką soli i włożyć brukselkę uważając by woda tylko ldwo ją przykrywała gotowa przez 15 minut na małym ogniu gdy jest miękka odcedzić odcedzić i ostudzić następnie wymieszać z majonezem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak