Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1 kg
ryż 2,5 szkl
cebula 1 szt
oliwa 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z ryżem

Cebulę obrać,drobno pokroić,podsmażyć w małej ilości oliwy,szpinak opłukać ,osączyć i posiekać,połączyć z cebulą,włożyć do garnka,podlać resztą oliwy i udusić,do szpinaka dodać ryż,osolić,posypać pieprzem,wlać 1 l wody,doprowadzić do zagotowania,gotować ryż do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 30.05.2012 21:12
dobre
caralajna 29.02.2012 08:09
rozumiem że zdjęcie było
suzana 06.11.2011 18:33
ciekawe podanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak