Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1,5 szkl
woda 6 szkl
ryż 1/2 szkl
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z ryżem

Umytą i wymoczoną soczewicę włożyć do garnka ,zalać wodą,osolić i gotować na małym ogniu,w połowie gotowania,dodać opłukany ryż,ugotować razem do miękkości ,cebulę obrać i pokroić w talarki,usmażyć ją w oliwie na brązowo,połowę wymieszać z soczewicą,a drugą połowę dosmażyć tak,aby cebula była chrupka i zużyć do polania potrawy na półmisku,tuż przed podaniem na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak