Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt makowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
mak 0.5 szklanki
rum 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt makowy

Białka oddzielić od żółtek po czym ubić na sztywno,dodać cukier ciągle ubijając dodać mąkę później mak a na końcu rum. Upiec w wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą brytfannie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 07.11.2011 08:44
ja przekładam masą budyniową,ale potrzebne mi są dwa takie:) na wierzch galaretka i pychotka:D
SmacznaPyza 06.11.2011 15:40
i do czego taki biszkopt używasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak