Pólksiężyce

Pólksiężyce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • cukier

    150 g
  • kakao

    50 g
  • mąka

    70 g
  • cukier puder

    200 g
  • rum

    1 kieliszek
  • orzechy włoskie

    100 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku i ucierać na puch. Ubić pianę z białek i dodać do utartej masy. Następnie wsypać mąkę kakao, oraz zmielone orzechy. Wszystko lekko wymieszać wyłożyć na blachę lekko rozsmarować. Piec 15 min. Cukier puder utrzeć z kieliszkiem rumu, uzupełnić wodą tak aby lukier mial konstyntencję śmietany. Upieczone ciasto polukrować. Po zaschnięciu wykrawać małą szklaneczką półksiężyce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat