Pudding z owocami

Pudding z owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    1 szkl
  • mielone migdały

    50 g
  • limonka

    2 szt
  • owoce

    250 g
  • mleko

    1 szkl
  • cukier puder

    do wysypania formy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołtka ubić z cukrem i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Zalac wrzątkiem z mleka. Doprawić sokiem z limonki i migdałami. Ostudzić połączyć z ubitą śmietaną kremówka i przełożyć do formy wysypanej cukrem pudrem. Wstawić do zamrażarki na 4 h. Wyjąć z formy i udekorować owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat