Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka dla niedzielnych gości

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 250 g
szpinak świeży 150 g
koperek kilka gałązek
sałata masłowa kilka liści
śmietana 2/3 szkl
jajko ugotowane na twardo 2 szt
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka dla niedzielnych gości

Szpinak opłukać, odsączyć. Połączyć z porwanymi liśćmi sałaty i grubo posiekanym koprem. Ułożyć na dnie salaterki. Na tym rozłożyć cienkie plasterki ryby. Śmietanę roztrzepać, wymieszać z posiekanymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polac sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak