sałatka dla niedzielnych gości

sałatka dla niedzielnych gości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    250 g
  • szpinak świeży

    150 g
  • koperek

    kilka gałązek
  • sałata masłowa

    kilka liści
  • śmietana

    2/3 szkl
  • jaja na twardo

    2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak opłukać, odsączyć. Połączyć z porwanymi liśćmi sałaty i grubo posiekanym koprem. Ułożyć na dnie salaterki. Na tym rozłożyć cienkie plasterki ryby. Śmietanę roztrzepać, wymieszać z posiekanymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polac sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat