Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków czerwonych na liściach sałaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5kg
ogórki kiszone 0,5słoika
pieczarki marynowane słoik
kukurydza 0,5puszki
groszek zielony 0,5puszki
jogurt naturalny 1szt
majonez 2łyżki
pomidor 2szt
liście sałaty
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków czerwonych na liściach sałaty

Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w kostkę. Odcedzić kukurydzę i groszek. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jogurt i majonez. Doprawić. Nakładać gotową sałatkę na liście sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak