Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • zielona papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżka
  • kminek Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • wieprzowina

    20 (chuda)
  • rosół warzywny

    1 kostka
  • wołowina

    20 (chuda)
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • tymianek

    1 (suszony)
  • papryka ostra mielona

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostki rosołowe Kucharek rozpuścić w 6 szklankach wrzątku. Cebule obrać, pokroić w ćwierćplasterki i zeszklić na oliwie. Mięso opłukać, osączyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Chwilę smażyć, mieszając, a następnie podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie prawie miękkie wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wlać wrzący rosół i gotować 15 min. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Zupę zagotować i podawać posypaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

11.05.2011 12:04
moja ulubiona

Adamorek

22.04.2011 14:15
uwielbiam

forgielka

01.04.2011 08:09
chyba bardzo smaczne

agnieszka214

04.03.2011 12:23
mniam

Bart

16.02.2011 23:26
bardzo dobra

marcia71

13.02.2011 00:13
pycha

szajba2

19.01.2011 14:18
podoba mi się

berys18

15.01.2011 16:50
ekstra, bo z wołowiny

Tika4444

02.12.2010 08:36
z wołowiny, super

Jaheira11

22.10.2010 23:41
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat