Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po gdańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 60 dag
słonina 8 dag
masło 3 dag
ziemniaki 60 dag
cebula 1 sztuka
papryka 1 strąk
pomidor 1 sztuka
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po gdańsku

Rybę umyć, odfiletować, ponacinać i naszpikować plasterkami słoniny lub boczku. Rondel lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć plastrami
ugotowanych ziemniaków, ułożyć rybę, obrany ze skórki i pokrojony w ósemki pomidor oraz paseczki papryki,przyprawić solą i pieprzem, polać lekko roztopionym
masłem i wstawić do gorącego piekarnika na 40 minut.W połowie pieczenia potrawę zalać kwaśną śmietaną rozmieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak