Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 głowka
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
jaja 2 sztuki
rodzynki 50 g
ryż 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty z rodzynkami

Kapuste umyc, pokroic na 6 czesci, ugotowac, odcisnac z wody, drobno posiekac.
Cebule posiekac, podsmazyc na smalcu razem z kapusta. Przestudzic, dodac
ryz, jaja, oplukane rodzynki. Jesli masa jest zbyt rzadka, dodac troche maki. Doprawic sola i pieprzem. Wymieszac, formowac male kotleciki. Obtoczyc w tartej bulce, smazyc na goracym tluszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak