Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 10 dag
cebula 2 sztuki
mąka 1 łyżka
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 puszka
rosół 1/2 l
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat trochę
oregano trochę
sól trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z boczkiem

Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dobrze schłodzony boczek lub bekon pokroić w cienkie paski.Boczek podsmażyć na oleju, dodać cebulę i dusić aż
będzie szklista. Dosypać mąkę i mieszając smażyć, aż powstanie jasnożółta gładka masa.
Do boczku i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, cały czas mieszając. Dolać rosół, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Zagotować i na 5-7
minut zostawić na małym ogniu nadal od czasu do czasu mieszając. Przyprawić na ostro papryką, oregano, solą,pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 07.11.2011 07:15
mniam
Ewa95 06.11.2011 11:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak