Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 500 ml
śledź 6 sztuk
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
grzybki marynowane 1 słoik
cebula 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
ogórek konserwowy 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Wymoczone śledzie rozciąć, wyfiletować i pokroić w małe dzwonki. Grzybki, jajka, ogórki, cebulę posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak