Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z żeberkami i karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kilogramy
żeberka 500 gramów
karkówka 1 kilogram
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 20 gramów
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z żeberkami i karkówka

Kapustę płuczemy, odciskamy i obgotowujemy. Na patelni przysmażamy żeberka i przyprawiamy je do smaki. Karkówkę kroimy w kostkę, przyprawiamy i również podsmażamy. Kapustę odcedzamy i dodajemy podduszone mięso, przyprawę do bigosu oraz koncentrat. Dusimy do miękkości mięsa i kapusty. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 16.01.2012 17:15
lubie
noculos 16.01.2012 17:09
pychota
noculos 16.01.2012 17:09
pychota
Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:14
super
jolanta19 08.11.2011 19:51
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak