Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 1,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 gram
cukier 1/2 szkl
galaretka 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

Dwie różnego koloru galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i zostawiamy do zastygnięcia. Gdy galaretki już zastygną kroimy je w kostke.
Śmietanę i cukier ubijamy. Żelatynę rozrabiamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy trochę przestygnie powoli wlewamy do miksowanej śmietany. Do przygotowanej masy wrzucamy pokrojone galaretki i calość wylewamy do tortownicy i wkładamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 08.12.2011 09:53
przepyszny deserek:)
ewaa 23.11.2011 14:51
pycha:)
joanna77 19.11.2011 21:35
piękny
Adamorek 17.11.2011 21:28
fajne
Dorian 13.11.2011 17:35
pychotka
misia53 12.11.2011 19:23
kiedyś robiłam podobnie ....bardzo fajny
misia53 12.11.2011 19:23
kiedyś robiłam podobnie ....bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak