Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4
pietruszki 4
cebule 4
czosnek 3ząbki
kapusta pekińska 75dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1szkl
jajko 4
mięso mielone 1kg
kostki rosołowe 2
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
mąka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z warzywami

Warzywa obrać,umyć.Marchewki i pietruszki ścieramy na tarce o dużych oczkach ,cebulę i kapustę posiekać.Dodać rozgnieciony czosnek,wymieszać.Do warzyw dodać bułkę tartą,mięso mielone,jajka,przyprawy i dokładnie wymieszać.Formujemy niewielkie pulpety i obtaczamy w mące.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.Kostki rosołowe zagotowujemy w garnku z wodą.Na wrzący rosół wrzucić usmażone pulpety i chwilę gotujemy na małym ogniu.Na koniec doprawiamy koncentratem i zagęszczamy łyżką mąki wymieszanej z niewielką ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak