Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po marynarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1kg
ziemniaki 1 1\\2kg
cebule 6
słonina 30dag
smalec
musztarda
sól
pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po marynarsku

Mięso umyć,pokroić w plastry,rozbić.Przyprawić z obu stron solą i pieprzem i posmarować musztardą.Podsmażyć na smalcu.Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry.Słoninę pokroić w kostkę.W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków,cebuli.Przyprawić.Ułożyć kolejne warstwy ziemniaki,cebulę,przyprawy.Na wierzchu ułożyć mięso,posypać słoniną i przykryć ziemniakami.Wlewamy małą ilość wody.Zapiekać w temp.170C,aż ziemniaki się zrumienią około 1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak