Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
szynka 200 g
ananas 300 g
kukurydza marynowana 150 g
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny
żółty ser starty 200 g
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki
indyk 200 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować na sybko w osolonym wrzątku. Gdy będzie miękki, odcedzić. Wystudzxić. Szynkę, mięso i ananas pokroić w kostke. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do ryżu. Wlać oliwe, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać serem i udekorować natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 27.09.2010 11:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak