Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata 2 głowki
jaja 5 sztuk
śmietana 125 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 100 g
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jajkami

Liście sałaty rozdzielić, umyć, wrzucić na 15 minut do gotującej się, ososlonej wody. Odcedzić, grubo posiekać.Masło roztopić w rondelku, dodać sałatę, dusić na małym
ogniu, aż do całkowitego odparowania wody.Dodać 2 łyżki śmietany, wymieszać.
Podduszoną sałatę przełożyć do żaroodpornego, wysmarowanego masłem półmiska. Zrobić 6 zagłębień,wbić do każdego jajko. Posolić, popieprzyć. Polać jajka resztą śmietany, posypać parmezanem. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 st. C.
piec około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak