Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stokrotki z jaj

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
sok z cytryny trochę
sól do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stokrotki z jaj

Jaja pokroić w poprzek na cienkie plasterki, aby wyszło ok. 10 z 1 jaja. Wyjąc żółtko ostrożnie, by nie naruszyć obrączek z białka. Ułożyć je na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty (obrączki mają zachodzić brzegami jeden na drugi) na kształt wianka.Żółtka utrzeć z oliwą, sokiem z cytryny, solą i papryką na gładką masę.Masę nakładać łyżeczką w środek każdego kółka z białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak