Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem lekko czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1/2 szt
kapusta pekińska 1/4 szt
marchewka 1 szt
pomidor 1 szt
groszek konserwowy 4 łyżki
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1/2 szt
oliwki czarne Smak 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem lekko czosnkowa

Kapustę kroimy w paseczki . Dodajemy posiekany drobniutko czosnek -mieszamy .Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki . Groszek odcedzamy i dodajemy do kapusty. Pomidora sparzamy ściągamy skórkę i kroimy w kostkę . Oliwki kroimy w plasterki . Dodajemy do sałatki.Mieszamy .Doprawiamy sola i pieprzem -Solimy nie dużo ponieważ dojdzie słony tuńczyk.Wykładamy na talerz na środek dajemy tuńczyka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 06.11.2011 09:02
pomysłowe
iwa643 06.11.2011 07:48
Odstawiamy aby składniki połączyły się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak