Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
pomidory 2 szt
por 1 szt
marchewka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
jabłka 2 szt
majonez 3-4 łyżki
sok z limonki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów

Kroki postępowania

1
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i pozostawić na chwilę, następnie odcisnąć z powstałego soku. Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów foto
2
Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z limonki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów foto
3
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów foto
4
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty i pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 18.04.2013 15:56
same witaminki
IlonaAlbertos 11.10.2012 10:27
Wygląda wspaniale.
Seba 26.02.2012 11:09
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak