Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z żurawiną

Mięso myjemy. Rozbijamy tłuczkiem (klasycznie polecam metodę \"przez folię\" - czyli mięso wkładamy do woreczka foliowego i wtedy tłuczemy tłuczkiem, dzięki temu nie będzie się rwało). Na rozbitych kawałkach mięsa smarujemy warstwę żurawiny. Zwijamy. Możemy połączyć wykałaczką, ale nie jest to konieczne :) Obtaczamy roladki w jajku i bułce tartej. Smażymy starannie z każdej strony, dbając , by mięso się przepiekło. Polecam to danie w połączeniu z ziemniaczkami z kminkiem i surówką. Pychota!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 14.11.2011 20:40
ciekawe polaczenie :)
IKrakowianka 09.11.2011 00:28
super
Emilia22 06.11.2011 09:34
apetyczne danie
Monika111 06.11.2011 08:46
Świetne :)
Anna146 06.11.2011 08:43
ciekawe połączenie, apetycznie wygląda
Misiek1 06.11.2011 07:07
Lubię połączenie drobiu i żurawiny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak