Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
Farsz:
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
mięso mielone 1/2 kg
jaja 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy, podduszamy na tłuszczu, dodajemy pokrojone pieczarki i mięso. Dusimy/podsmażamy.
Krok 1 - Pierogi z mięsem i pieczarkami foto
2
Kiedy przestygnie dodajemy jajka i mieszamy, doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Pierogi z mięsem i pieczarkami foto
3
Ciasto przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/179470/pierogi-ze-szpinakiem.html, wykrawamy krążki i nadziewamy je farszem mięsno-pieczarkowym.
Krok 3 - Pierogi z mięsem i pieczarkami foto
4
Pierożki zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty.
Krok 4 - Pierogi z mięsem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 06.11.2011 16:18
swoje najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak