Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 400 gram
mleko 500 ml
cukier drobny 80 gram
mąka ziemniaczana 50 gram
sól 0,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 32 gram
sok malinowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z dyni

Dynię obrać, usunąć miąższ, zetrzeć na tarce o jak najdrobniejszych oczkach. 400 ml mleka zagotować. W reszcie mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać ją do gorącego mleka. Mieszając zagotować. Dodać cukier wanilinowy, sól, cukier drobny, wymieszać ze startą dynią. Wylać do salaterki, ostudzić. Podawać polane sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak