Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 1/2 szklanka
oliwa 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól szczypta
Farsz:
szpinak mrożony 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
kasza manna 1 łyżka
bryndza 20 dag
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak siekamy (lub kupujemy rozdrobniony). Dusimy na niewielkim ogniu, dodajemy zmiażdżony czosnek, bryndzę. Całość mieszamy by była jednolita konsystencja.
Krok 1 - Pierogi ze szpinakiem foto
2
Z podanych składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Nakładamy na nie po odrobinie farszu ...
Krok 2 - Pierogi ze szpinakiem foto
3
i zlepiamy brzegi.
Krok 3 - Pierogi ze szpinakiem foto
4
Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 min.
Krok 4 - Pierogi ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak