Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lasagne 1 opakowanie
ser żółty 200 g
mięso mielone 300 g
cebula 1 szt
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
bazylia
pieprz
sól
szpinak 250 g
czosnek 3 ząbki
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne ze szpinakiem

Mięso mielone podsmażamy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pomidory z puszki z całą zalewą. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Na maśle dusimy szpinak, wlewamy mleko, lekko solimy i dodajemy przecisnięty przez praskę czosnek.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy trochę sosu mięsnego, następnie płaty lasagne, na to warstwę szpinaku. Kolejna warstwa lasagne, i resztę sosu mięsnego. Przykrywamy lasagne i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.06.2012 20:24
pewnie pyszne
Justyna Jussstiii 06.11.2011 08:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak